Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πριν κανά δυο μέρες είχα πάει στα μελισσάκια μου ,είχε μια πολύ όμορφη μέρα και ήταν μια ευκαιρία για μια εκ βαθέων επιθεώρηση .


Βρήκα τα μελισσάκια να έχουν ‘δέσει’, και γόνος και κόσμος . Πειραματικά την τελευταία φορά είχα βάλει μερικά κεριά και διαπίστωσα με χαρά πως τα είχαν χτίσει ή μισοχτίσει .

Σε ένα μελίσσι μάλιστα που δεν του το ¨είχα¨ και πολύ, αυτό είχε φτιάξει μια όμορφη ¨γλώσσα¨ που αναγκαστικά χάλασα .




Περίπου στην μέση της επιθεώρησης , ντριν το φώνο , με χαρά μάθαινα πως ο Δημήτρης και ο Σπύρος (Κωνσταντής Σπυρίδων) που έως τότε μιλούσαμε μέσω τηλεφώνου και E-mails ήταν στον Μαραθώνα και ερχόντουσαν να με βρουν.
Ήρθαν τα παιδιά και αφού γνωριστήκαμε στα γρήγορα, συνεχίσαμε όλοι μαζί την επιθεώρηση με την φωτογραφική ανά χείρας .


Μόνο που αφήσαμε τον κυρ Σπύρο απ έξω και λυπήθηκα μόλις το διαπίστωσα.
Αν περάσουν τα χρόνια και δεν βλέπεις τα γράμματα । . . γέρνεις πάνω στο πλαίσιο


Τα παιδιά , διαμάντια και με όρεξη για κάθε μελισσοκομικό. Αργότερα πήγαμε και για καφέ (στην αποθήκη τους πήγα ο τσιγκούνης) ώστε να γνωριστούμε καλύτερα και χωρίσαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις .

5 σχόλια:

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Μπράβο !!! Πολύ ωραία.
Πρόσεχε βλέπω πολλούς γόνους και λίγα μέλια. Αυτή την εποχή μέχρι να πεις αλεύρι τα μέλια εξαφανίζονται. Αν τα κλείσει και κάνα δύο μέρες ο καιρός ακόμα πιο γρήγορα .
Καλό βράδυ.

ΛΥΤΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Μπράβο Κώστα... Και εγώ όταν βρίσκω γλώσσα με κρύα καρδιά την χαλάω...

MELITASOS είπε...

και εγώ βρηκα μια γλώσσα κάτω απο μικρό πλαστικό τροφοδοτη με κηφηνοκέλια και γόνο.Δεν την χάλασα αλλα σκεφτηκα να την σφραγίσουν πρώτα και μέτα να την χαλάσω οπότε ετσι να πάρω και τύχον βαρρόα που ξέμειναν

π. Σπυρίδων Κωνσταντής είπε...

Γειά σου Κώστα ! τι καλά που περάσαμε ...ίσως να είχες συμβουλέψει τις μέλισσες να είναι ήσυχες! ή μήπως ντρέπονται τις επισκέψεις ? έπαθα πλάκα με την ηρεμία των μελισσιών σου..
ανήρτησα και εγώ σχετικό θέμα αλλά λόγω πίεσης χρόνου (και προπολεμικού PC ιντερνοκαφέ) δε πρόλαβα να βάλω πολλές φωτό , όμως επιφυλλάσομαι πως θα προσθέσω αργότερα.

Spyros είπε...

Κώστα, να φανταστείς πώς εγώ τις δικές τις θυμάμαι σχετικά επιθετικές!!!
Πάντως και 2-3 δικές μου είναι πιο ζόρικες από τις υπόλοιπες...

Όλα σχετικά είναι βέβαια.